domingo, 21 de agosto de 2016

Finalitzant

Ací anem liats però contents, uns amics molt sabuts venem a fer-me una visita i els agrada un "muntó"


martes, 10 de mayo de 2016

lunes, 9 de mayo de 2016

Notes PINAZOS

Picasso a emprat pintures conegudes de Goya, Velàzquez, Manet o David com a suport de idees per al propi treball. Bacon de Van Gogh i Velázquez. Què direm de l´Equip Crònica. El propi Goya també de Velázquez.  D´una manera molt més directa Matisse treu les bases del seu fauvisme des del puntillisme de Seurat i Signac. En una escala menor podem veure com qualsevol pintor  de nosaltres empra mirades ja resoltes per a plantejar-ne altres . . .  , etc, etc. És aquesta estratègia creativa una apropiació moderna, vertiginosa i usual, a la que estem tan acostumats que la considerem actualment amb naturalitat com un diàleg en tota regla necessari i convenient. Però eixe acte interpretatiu que fem, per a distanciar-lo de la còpia, o la vacuïtat,  és imprescindible tornar-lo penetrant i singular, innovador i creatiu. La mesura de qui interpreta una altra partitura segurament rau en apropiar-se-la i transformar-la amb “seny” i “personalitat”.
Aquesta manera de treballar actual (o ancestral) evidència els deutes que tenim amb el llenguatge pictòric anterior, o senzillament amb el que hem sigut educats i autoeducats. Resulta impossible procedir d’una altra manera. Des d’aquesta perspectiva un mètode com és l’automatisme dels surrealistes és d’una vigència i validesa extraordinària, i pren una gran dimensió insòlita capaç d’alliberar-nos de l´ engranatge cultural que ens devora.
Pinazo devia ser ben estricte amb tots aquests detalls doncs, pel que fa als deutes amb la Història de l´Art,  no lliurava ningú d’eixos dèbits: a ningú, excepció feta dels grecs!. Per a ell el Renaixement en general, i concretament la influència de Miquel Àngel, va ser d´una influència calamitosa i funesta per als segles posteriors de la pintura. Fins i tot notarem amb facilitat que aquesta idea estrident mai no ha estat divulgada per les escoles: la Capilla Sixtina cardenalícia sabem que dirigeix a bombo i platerets l’orquestra estètica del manierisme. I no solament era Pinazo qui tocava aquesta música dissonant. Hi ha algun altre apuntador il·luminat per Europa que li llegia de lluny tan “extravagants” idees: Pinazo havia assolit i trobat ja a finals del XIX les fonts apropiades d´on beure, i poder veure, des de Godella.

Transcorreguts ja cent anys des que Pinazo realitzés la seua darrera pintura, per a nosaltres, el desafiament  de treballar ara sobre alguna obra concreta del mestre significa reconèixer, mostrar o amagar, algun vincle amb aquella mirada, obra (o idees) del Camarlench de Godella.

miércoles, 4 de mayo de 2016

sábado, 30 de abril de 2016

La meua possibilitat.

Aquesta es la peça sobre la qual vullc treballar, molt interessant a nivell de textures, armonia i profunditat, fins i tot es veuen els ciris de l'altar. I és a la porta de ma casa.
m'agradaria fer un collage de 300x100cm.

jueves, 28 de abril de 2016

Sobre el acabado y la materia



Ignacito, 1883
Óleo sobre tabla
12,5 x 18,9 cm



Niño en el suelo, 1883-84
Óleo sobre tabla
10,5 x 18 cm



Niño acostado, s.f.
Óleo sobre tabla
10,6 x 18,2 cm


domingo, 3 de abril de 2016

Autoretrat Pina





Concretant un poc més l´autoretrat amb barret de Pinazo, llenç d´uns 120 cm, crec. Em fa por tocar algunes coses. Però potser ho faré, la boca i un ull. La resta "estic d´acord".

sábado, 2 de abril de 2016

Discurs de Pinazo (1896)



Enllaç de la pàgina de l´Escola on podreu trobar el discurs d´ingrés que va fer Pinazo a S. Carles.

http://escoladepintura.es/centenari-pinazo-2016/

I dotze frases que he seleccionat, una per a cada mes.

GENER:   “Una de las cosas que más influye en el curso del arte son las exigencias de la sociedad.”
FEBRER:   “No puede decirse que en las obras artísticas el asunto sea por sí de más o menos importancia, sino por la que el artista le da.”
MARÇ:     “¿Cómo ve el que no ve? ¿Puede ver el que no sabe?  No; si viera sabría. El artista estudia sólo para ver; ver es saber.”
ABRIL:  “Aquel que mejor comprenda el corazón, conozca sus afectos y las pasiones, será el mejor artista; el que mejor domine la forma y la luz, sólo el mejor pintor”. 

etc, etc

jueves, 31 de marzo de 2016

primera tira del storyboard rectificada ,

La lectura de les imatges no té una clau molt determinada si no més visual i dins d'un guió prou lluiré , si bé es prompte per a valorar si té molt de sentit , seguirem , que encara estem a l'inici.

miércoles, 30 de marzo de 2016

Dibuix


Dibuix que no sé que passarà amb ell, li he afegit el collage amb el Gim

Autoretrat de Pinazo



La meua idea ara mateix és buscar-li punta al tema dels autoretrats. En principi ja m´he fet un dibuix per a treballar sobre aquest, que vaig veure una vegada en el Prado.

miércoles, 2 de marzo de 2016